Siirry suoraan sisältöön

FAQ

eli usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Sattuuko huulten täyttö?

Kivun kokeminen on aina henkilökohtaista. Teemme huulten täytöt aina paikallispuudutuksessa, mutta kaikkea tuntoa ei saada pois. Käyttämämme täyteaineet myös sisältävät puudutetta, jotta hoito ja paraneminen olisi mahdollisimman kivutonta. 

  • Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo (HA) on Elimistön luontainen sokeri, joka vaikuttaa ihon kosteustasapainoon ja kimmoisuuteen. Lue lisää..

  • Voivatko vegaanit käyttää täyteaineita?

Kyllä voivat. Käyttämämme valmisteet ovat 100% synteettistä alkuperää ja sopivat vegaaneille.

  • Kauanko täyteainehoidon tulos kestää?

Täyteaineilla saavutettavat tulokset ovat väliaikaisia. Hyaluronihappo hajoaa hoitoa seuraavien kuukausien aikana hitaasti elimistön oman aineenvaihdunnan seurauksena. Entsyymi hajottaa hyaluronihapon ristisidokset, jolloin hyaluronihappo muuttuu vedeksi ja sokeriksi ja poistuu aineenvaihdunnan mukana. Yleensä tulokset kestävät useita kuukausia. Jopa yli vuoden. Kesto on kuitenkin aina yksilöllinen riippuen käytetystä täyteaineesta, asiakkaan iästä, aineenvaihdunnasta, kudostyypistä, elintasosta ja esim. lääkityksestä. Ensimmäisellä hoitokerralla tulokset saattavat olla lyhytaikaisempia, mutta hoitokertojen myötä tuloksen kesto pitenee. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen tulos on mahdollisesti uusittava halutun ja pitkäkestoisemman lopputuloksen saavuttamiseksi.

  • Mistä tiedän mitä täyteainetta minulle olisi hyvä laittaa?

Valittava täyteaine riippuu täysin huulen kudoksesta. Onko huulen kudos kuinka pehmeää ja sisältääkö se ns. “tyhjää tilaa”. Onko huulia täytetty aikaisemmin? Huulten täyttö aloitetaan yleensä pehmeämmällä ja kevyemmällä valmisteella (Teosyal RHA 2 ja Restylane Kysse), jolla parannetaan huulen tekstuuria.  Jos asiakas haluaa isommat ja näyttävämmät huulet tai huuleen halutaan selkeää muodonmuutosta voidaan myöhemmin laittaa vahvempaa täyteainetta (Teosyal RHA 3).

  • Mitä eroa täyteaineella ja botoxilla on?

Botox on kauppanimi A-tyypin botuliinitoksiinille. Se siloittaa ryppyjä rentouttamalla lihaksia.  Botuliinitoksiin kesto 3-6 kk. Se ei täytä juonteita tai kudosta. Täyteaine on ristisidottua suurimolekyylistä hyaluronihappoa, ja se luo volyymiä kudokseen sitomalla nestettä ympärilleen. Täyteaineen kesto on 4-12 kk pistopaikasta riippuen. 

  • Tiedän että haluan huuliini vain 0,5ml täteainetta. Voinko maksaa vain puolikkaan ruiskin?

Huulten muotoilussa hyaluronihappovalmiste tulee esipakatussa ruiskussa ja hinta on aina täydelle ruiskulle. Korkattu ruisku on käytettävä samalla kerralla ja se on aina henkilökohtainen. 

  • Voiko huuliin laittaa botoxia?

Lahti Esthetic Clinic ei toistaiseksi tarjoa botuliinitoksiinihoitoa, mutta botox-pistoksilla voidaan saada aikaiseksi ylähuulen punaosaa paremmin esille. Ns. lip-flip. Tämä on kuitenkin täysin eri asia kuin huulten täyttö ja muotoilu täyteaineella. Tällöinkään botoxia ei pistetä euoraan huuleen vaan huulen yläpuolelle, salpaamaan lihasta.

  • Ovatko injektiohoidot turvallisia?

Kaikkiin lääkkeisiin ja ihon läpäiseviin toimenpiteisiin sisältyy omat riskinsä. Hyaluronihappo-täyteaineita on kuitenkin käytetty jo 25 vuoden ajan. Käyttämämme tuotemerkit, Restylane ja Teosyal ovat markkinoiden tutkituimipia ja turvallisimpia valmisteita. Jo pelkästään Restylanella on tehty yli 40 miljoonaa hoitoa ympäri maailmaa.

Lue lisää https://www.restylane.com/fi/restylanen-turvallisuus

Ruiskutuksesta aiheutuu väliaikaisia sivuvaikutuksia, joita ovat punoitus, kihelmöinti, turvotus ja kuumotus ja aristus. Joskus neulan pisto voi aiheuttaa mustelmia osuessaan hiussuoneen. Huulissa on paljon hiussuonia ja hermoja. Harvoissa tapauksissa on raportoitu tulehdusreaktioista. Niihin on liittynyt ruiskutuskohdan punoitusta, turvotusta ja kovettumista, mikä voi joskus vaikuttaa ympäröivään kudokseen.  

Tuotteita eivät saa käyttää henkilöt joilla on yliherkkyys lidokaiinille tai amidityyppisille paikallispuudutteille. 

  • Saanko mennä salille täyteainehoidon jälkeen?

Hikiliikuntaa ja saunomista on hyvä välttää 2 vrk ajan täyteainehoidon jälkeen. Lue lisää linkki: hoidon jälkeen